Negociacions conveni SISCAT

Pròrroga conveni SISCAT. Ens venen molt fum


PDF acord signat: Pròrroga ultra activitat I Conveni SISCAT

Catacrac pròrroga conveni SISCAT

Negociacions II Conveni SISCAT:

Aviat farà un any que CCOO va denunciar el conveni, fet que obligava a obrir una mesa negociadora per tal de començar les negociacions pel que serà el segon conveni col·lectiu de treball del SISCAT. El fet que quasi un any després de la denuncia del conveni aquest encara no s’hagi començat a negociar és un indicador prou clar de la manca d’interès d’uns i altres d’encetar un meló que a hores d’ara ningú té clar com sortirà. Sigui com sigui, finalment hi haurà mesa negociadora amb la representació següent:

Per la part sindical: UGT 5 membres; CCOO 5 membres; SATSE 3 membres; Metges de Catalunya 2 membres (en la part sindical CCOO ha perdut un representant respecte a la mesa del 2014 que l’ha guanyat el sindicat d’infermeria SATSE)

Per la part patronal: CAPSS (Consorci de Salut i Social) 7 membres; UCH 7 membres; ACES 1 membre.

El CatSalut, que és qui ha d’acabar pagant allò que s’acordi, té el pressupost tancat, i està intervingut pel govern espanyol a través de l’article 155 de la Constitució. Sembla que voldria que es pactés una simple pròrroga del conveni vigent, a l’espera del que pugui derivar-se dels pressupostos de l’any que ve. Sinó es pot arribar a la pròrroga del conveni actual, no hauria d’estranyar que el CatSalut acabés establint unes condicions pròpies per als seus centres (empreses públiques i consorcis). Recordem en aquest sentit que el CatSalut, com a “propietari” majoritari de les EPiC, ha manifestat en alguna ocasió que no té sentit que organitzacions patronals alienes a la seva pròpia estructura negociïn les condicions laborals dels treballadors d’aquestes empreses públiques i consorcis.

Hi ha qui voldria un conveni “exprés” negociat amb rapidesa i que pugui entrar en vigor l’1 de gener proper, i sense masses canvis respecte al conveni actual per poder afavorir una negociació ràpida, mentre que algun sindicat (UGT) ja ha manifestat que ni parlar-ne de negociar un conveni exprés atès que ells volen entrar a fons en la negociació.

Respecte a les negociacions del II conveni SISCAT, l’Assemblea de la CATAC-CTS/IAC del Parc Taulí realitza les següents propostes de millora per reduir les diferències de condicions laborals entre aquelles i aquells professionals que ens dediquem a la funció pública dins el sector sanitari:

 • Establiment d’una ràtio de professional per pacient d’acord amb Europa i les necessitats reals.
 • Igualar jornada a l’ICS: torn de dia de 1642 hores anuals i en torn de nit 1472 hores amb 6 dies de lliure elecció.
 • Temps de solapament dins de la jornada: almenys 15 minuts per a infermeria i 10 minuts per TCAIs.
 • La jornada setmanal màxima ha de ser de 48 hores setmanals en còmput anual, tota jornada que excedeixi aquest còmput d’hores s’ha de considerar hores extres. (Això afecta sobre tot al grup 1)
 • Fer efectives les pujades salarials de l’1% dels anys 2016 i 2017 en taules salarials.
 • Fer efectiu els efectes econòmics de l’adquisició del nivell D de desenvolupament professional.
 • Adequar les retribucions a la previsió de l’Índex de Preus i Consum per a l’any en curs.
 • Las DPOs com a part del salari.
 • Generar un permís de màxim 14 hores per acompanyar familiars de 1r grau a visites mèdiques o realitzar proves diagnòstiques en l’àmbit del Servei Català de la Salut.
 • No generar borsa d’hores amb l’excedència especial per naixement o adopció legal de fill o filla o per cura de familiar.
 • Regulació de mesures de conciliació: flexibilitat horària, teletreball, jornada intensiva, reducció horari menjar, jornada contínua, etc.
 • Tota baixa s’ha de complimentar al 100% de les retribucions fixes i periòdiques.
 • Generar el dret a canvi de torn i lloc de treball a partir dels 50 anys.
 • Reconèixer el dret d’obtindre els permisos que contempla el conveni per qualsevol integrant del nucli familiar amb qui convisqui el professional de forma habitual sense excepcions.

Pdf de les propostes de millora: Propostes de millores pel II conveni SISCAT

I Conveni Sanitat Concertada impugnat per MC

Imagen1

20151028 – Demanda impugnació I Conveni Concertat BN

I Conveni Sanitat Concertada

Conveni SISCAT al DOGC

Errades DOGC I Conveni SISCAT (Un autèntic despropòsit!!!)

I Convenio Sanitat Concertada

Catacrac dels companys i companyes de Sant Pau sobre conveni SISCAT

Imagen1

Catacrac sobre la proposta mediadora del president de la mesa de conveni SISCAT

Imagen1   Imagen1

Proposta mediadora que efectua el president de la mesa de negociació del primer conveni col·lectiu general de la Sanitat concertada de Catalunya

Proposta mediadora conveni SISCAT

Davant la possible signatura d’un conveni, Nosaltres treballem, Nosaltres decidim !!!

Cartel

No és això companys/es, no és això…!!!

Imagen1

Actes 1 i 2 de la mesa de conveni SISCAT (20/11/14) Acta 2 – I Conveni Sanitat Concertada / Conveni patronal – Acta 2 Acta 1- I Conveni Sanitat Concertada / Conveni patronal – Acta 1 Carta a les seccions sindicals que formen part de la mesa de conveni SISCAT (18/11/14)

3d264498-292b-48bb-9964-42206fcc4013

3a. reunió de la Mesa de Negociació Conveni SISCAT (13/11/14) 3º reunió mesa siscat

No volem un conveni amb retallades! En cas d’acord volem referèndum en assemblea de treballadores i treballadors!!! (10/11/14) Davant les negociacions del SISCAT iniciades per les Patronals hospitalàries i la pressa per signar un conveni clarament a la baixa, la CATAC-CTS-IAC exigeix als sindicats participants a la taula negociadora, que no signin cap retallada i que si finalment esdevé un possible acord, aquest no sigui signat fins que no hagi estat ratificat per les assemblees de treballadors/es dels diferents centres laborals sanitaris afectats. Aquesta proposta ha estat enviada tant a les patronals com als sindicats que formen part de la mesa de conveni.

El dimecres 12 a les 15:30 fem CASSOLADA i XIULADA per defensar els nostres drets (08/11/14)

cartel sin logo

Proposta de la patronal en la mesa de conveni (sòciosanitari modificat) (08/11/14)

Proposta patronal 1011204

I Conveni Col·lectiu Sòciosanitari

2a. reunió de la Mesa Negociació Conveni SISCAT (06/11/14) Catacrac 2ona reunió mesa conveni

Plataformes de conveni presentades pel diferents sindicats amb presència a la mesa negociadora juntament amb la nostra i la de les patronals (06/11/14) Plataforma 1Plataforma 2 Plataforma 3

Plataforma CATAC-CTS-IAC 20141029 – Plataforma Conveni patronals sanitàries Plataforma conveni CCOO en primera instància PLATAFORMA CCOO en segona instància Plataforma conveni UGT Plataforma Conveni MC Plataforma conveni SATSE Acta constitució de la mesa de negociació del conveni (06/11/14) Acta 1Acta 2Acta 3Acta 4Acta 5Acta 6 Acta constitució mesa conveni

Els dies 5, 6, 10 i 12 ens veiem a la concentració a la seu dels Serveis Territorials de Barcelona (04/11/14)

Cartel concentración mesa convenio

Una accidentada i vergonyosa constitució de la mesa negociadora del conveni SISCAT (antiga XHUP) (30/10/14)

Catacrac taula conveni núm 1   Catacrac taula conveni núm 1 resúm

20141029 – Plataforma Conveni patronals sanitàries

Constitució de la taula de negociació del conveni SISCAT amb polèmica (29/10/14) Aquesta tarda s’ha constituït la Mesa de Negociació del Conveni SISCAT a la seu del Dep. de Treball de Bcn. Les patronals del sector i especialment el Sr. Carretero (advocat de la UCH) ens han expulsat als representants de FTC- CATAC-CTS i de CGT que han pujat. UGT ha manifestat la seva disconformitat. CCOO no ha dit res en clara connivència amb la patronal. Volen continuar remenant les cireres en solitari. Al carrer davant la porta principal hem estat delegats sindicals de FTC-CATAC- CTS i CGT protestant i reivindicant que no es signi cap retallada. Us enviarem una nota informativa més detallada de com ha anat la reunió perquè sapigueu el rol que juga cadascú dels que formen la Mesa. Com a treballadors/es de la sanitat i com a ciutadans/es teniu dret a saber-ho tot.

conveni

Dimecres 29 d’Octubre es convoca la mesa pel nostre conveni (28/10/14) Amb una setmana de retard segons us havíem informat en el nostre catacrac, es convoca la taula de conveni per a la sanitat concertada, el que han anomenat: “Primer conveni col·lectiu de treball dels centres que pertanyen a les xarxes d’internament i de centres i serveis sanitaris d’àmbit d’atenció primària d’utilització pública de Catalunya”. La convocatòria serà el dia 29 d’octubre, dimecres, a les 16.30h a la seu dels Serveis Territorials de Barcelona del Departament d’Empresa i Ocupació (C/ Albareda, nº2-4, Barcelona).

Us convoquem a la concentració que des de la coordinadora CTS-IAC farem davant de la seu a les 16:30.

Juntes podem!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s